Italský tvarohový koláč
Suroviny
- 50 g Hrozinky
 - 100 g Cukr krupice
 - 30 g Kandovaná pomerančová kůra
 - 100 g Rybíz červený
 - 350 g Sýr Ricotta
 - 2 ks Citrony
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 3 polévková lžíce Víno Marsala
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Krupice pšeničná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 134.1 mg
 - Draslík 223.2 mg
 - Vláknina 4622.9 mg
 - Vitamín A 4622.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky nasypeme do misky a přelijeme italským dezertním vínem, necháme naložené 30 minut.
 - 
                                2
Na dno dortové formy vložíme pečící papír, formu vytřeme máslem a vysypeme krupicí.
 - 
                                3
Silonovým sítem protlačíme do misky sýr ricotta, přidáme žloutky, cukr, krupici a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Přisypeme hrozinky, nadrobno nakrájenou kandovanou pomerančovou kůru a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a vše nalijeme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po upečení musí být povrch koláče pevný a okraje by se měly mírně oddalovat od stěn.
 - 
                                5
Koláč necháme chladnout v otevřené troubě zhruba 2-3 hodiny. Poté jej vyklopíme z formy. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme červeným rybízem a snítkou máty.