Hrnec s masem jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 156.4 mg
 - Draslík 811 mg
 - Vláknina 10562.2 mg
 - Vitamín A 10562.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1620.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odstraníme lůj, ledvinky zbavíme blan a žilek a pokrájíme na plátky. Do zapékací mísy rozložíme na dno plátky brambor. Na brambory rozložíme řízky, na ně plátky ledvinek, pokrájenou cibuli a nasekaný tymián. Přelijeme jehněčím vývarem, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Navrch rozložíme zbývající plátky brambor, aby zakrývaly maso a cibuli. Bramborové plátky potřeme máslem, zakryjeme mísu pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 90 minut.
 - 
                                3
Sundáme pokličku a 30 minut ještě zapečeme.
 - 
                                4
Podáváme horké.