Fazolový salát s opečenou zeleninou
Suroviny
- 10 g Máta
 - 700 g Fazole bílé sterilované
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 špetka Pepř bílý celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 774.6 mg
 - Vláknina 17443.5 mg
 - Vitamín A 17443.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, cuketu, fenykl, česnek, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na plech. Papriky nakrájíme na proužky, přiložíme na plech, polijeme olejem, osolíme a opepříme, plech vložíme do horké trouby a pečeme 30 minut. Vytáhneme plech, přidáme scezené fazole, na kousky natrhanou mátu, vše posypeme oreganem a vrátíme do trouby dopéct na 20 minut.
 - 
                                2
Zapečený salát porcujeme na talíře.