Velikonoční koláč s tvarohovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 153.4 mg
 - Draslík 234 mg
 - Vláknina 4866 mg
 - Vitamín A 4866 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky s kypřícím práškem, prosátého moučkového cukru, vajec a změklého másla. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny odležet.
 - 
                                2
V mezičase připravíme náplň do koláče. V míse ušleháme měkký tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a malinovou marmeládou.
 - 
                                3
Na válu ze dvou třetin těsta vyválíme placku o průměru větším než je průměr koláčové formy. Těsto opatrně přeneseme do formy a odřízneme přesahující kousky. Těsto poklademe tvarohovou náplní, uhladíme a křížem položíme tenké válečky, které jsme vyváleli ze zbylého těsta. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 20 minut.
 - 
                                4
Lehce zchladlý koláč přeložíme na rovný talíř. Koláč podáváme ozdobený šlehačkou, kterou jsme vyšlehali se ztužovačem dopevna.