Kořeněný mrkvový koláč s polevou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mrkev kořen
 - 170 g Ořechy vlašské
 - 120 g Cukr krupice
 - 350 g Mouka polohrubá
 - 100 g Cukr moučkový
 - 160 g Žervé
 - 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 0.5 polévková lžíce Rum
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 144 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 126.9 mg
 - Draslík 342 mg
 - Vláknina 12701.9 mg
 - Vitamín A 12701.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, vlašské ořechy umeleme, pomerančovou kůru nastrouháme.
 - 
                                2
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme mouku s kypřícím práškem, koření, sůl, mrkev a vejce. Umícháme hladké těsto, do kterého zamícháme ořechy. Těstem naplníme dortovou formu, kterou jsme vymazali a vysypali. V předehřáté troubě pečeme asi 60 minut. Upečený koláč vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout. Poté koláč potřeme polevou a podáváme.
 - 
                                3
Polevu připravíme našleháním sýru s cukrem, rumem a pomerančovou kůrou.