Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 263.5 mg
 - Vláknina 3639 mg
 - Vitamín A 3639 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Při pokojové teplotě třeme pět minut 120 g změklého tuku s cukrem. Potom postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme dále až do pěny. Přimícháme na malé kousky pokrájené kandované ovoce, mleté ořechy, přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem.
 - 
                                2
Pečicí formu na beránka vymažeme zbylým tukem, vysypeme hrubou moukou. Vlijeme připravené těsto.
 - 
                                3
Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 40 - 45 minut. Upečeného beránka mírně vychladíme ve formě, poté opatrně vyklopíme.
 - 
                                4
Beránka celého posypeme moučkovým cukrem, oči zhotovíme ze zrnek pepře, nového koření nebo z hřebíčků a necháme úplně vychladnout.