Hrozinkoví šnečci s oříšky
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 20 g Cukr krupice
 - 10 g Droždí sušené
 - 5 g Sůl
 - 100 g Hrozinky
 - 50 g Ořechy lískové
 - 120 g Cukr krupice
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 240 ml Mléko polotučné
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 106.8 mg
 - Draslík 246 mg
 - Vláknina 8366.7 mg
 - Vitamín A 8366.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a nakonec vmícháme sušené droždí. Znětením vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Zatím si připravíme krém.
 - 
                                2
V hrnci svaříme mléko a odstavíme. Vmícháme cukr, mouku a vejce dohladka a na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přisypeme hrozinky a nasekané lískové ořechy a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty, natřeme je hotovým krémem, pevně svineme a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout, potom posypeme třtinovým cukrem a pečemem 20 minut na 200°C.