Bábovka
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
 - 200 g Cukr krupice
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Voda pitná
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 balení Kypřící prášek do pečiva
 - 1 balení Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 98 mg
 - Draslík 69.5 mg
 - Vláknina 2799 mg
 - Vitamín A 2799 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, olej, teplou vodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
2/3 připraveného těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
 - 
                                3
Zbylé těsto promícháme s kakaem a vlijeme na světlé těsto.
 - 
                                4
Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 20 minut, potom při 180 stupních Celsia dopékáme ještě 25 minut.
 - 
                                5
Po upečení bábovku vyklopíme a vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem.