Cuketová buchta
Suroviny
- 450 g Mouka polohrubá
 - 250 g Cukr krupice
 - 150 g Jogurt bílý
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Rozinky
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 balení Cukr vanilka
 - 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 58 mg
 - Vláknina 2812.5 mg
 - Vitamín A 2812.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme nastrouhanou cuketu, olej, jogurt a rum. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
 - 
                                4
Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.