Chilli con carne na pivě
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Rajčatový protlak
 - 400 g Fazole červené
 - 200 g Kukuřice
 - 10 g Sůl
 - 10 g Pepř černý mletý
 - 15 g Koriandr
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kmín římský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 72.5 mg
 - Draslík 131.7 mg
 - Vláknina 4625 mg
 - Vitamín A 4625 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na kostky a na oleji opečeme dozlatova. Použijeme hrnec vhodný i do trouby.
 - 
                                2
K masu přidáme drcený česnek cibuli a ještě opečeme.
 - 
                                3
Přidáme kmín a pečeme na 175 °C asi 30 minut.
 - 
                                4
Pak přidáme protlak a pivo a pečeme dalších 30 minut.
 - 
                                5
Přidáme slité fazole a kukuřici a nasekanou chilli papričku, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Zvýšíme teplotu na 190 °C a ještě chvíli zapečeme.
 - 
                                7
Podáváme posypané koriandrem.