Šneci se skořicí z celozrnné mouky
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 35 g Droždí
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
 - 2 polévková lžíce Skořice mletá
 - 4 polévková lžíce Pyré mangové
 - 3 polévková lžíce Pyré mangové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 46.1 mg
 - Draslík 94.6 mg
 - Vláknina 8157.6 mg
 - Vitamín A 8157.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme celozrnnou hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, posypeme je 1/2 lžičkou cukru a přelijeme vlahým mlékem. Když kvasnice zkynou, přidáme k mouce vejce, špetku soli, vlahé rozpuštěné máslo, mírně teplé mléko, mangové pyré a tekutý med. Těsto důkladně propracujeme, až bude hladké a vláčné. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme v míse v teple vykynout.
 - 
                                2
Mezitím v misce vymícháme skořici s medem a mangové pyré. Troubu si předehřejeme na 180°C.
 - 
                                3
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál. Vyválíme z ně obdélník o výšce asi 8mm. celé těsto potřeme skořicovou náplní, těsto zavineme do tvaru rolády. Pak z něj nakrájíme 10-12 dílů. Vytvořené "šneky" poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme je uprostřed trouby dozlatova 25-30 minut.
 - 
                                4
Podáváme je až vychladnou.