Diabublanina
Suroviny
- 750 g Jahody zahradní
 - 230 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka špaldová
 - 60 g Cukr ovocný - Fruktoza
 - 150 g Mouka celozrnná špaldová
 - 50 g Stolní sladidlo Sladký polibek
 - 350 ml Mléko polotučné
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 426 mg
 - Draslík 491.2 mg
 - Vláknina 5108 mg
 - Vitamín A 5108 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody opláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a vymícháme do pěny. Po částech přimícháváme vlažné mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
 - 
                                3
Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.