Svačinové bagety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 535 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 104.1 mg
 - Vláknina 9784.5 mg
 - Vitamín A 9784.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kynuté těsto zpracujeme obvyklým způsobem, vodu použijeme vlažnou a droždí čerstvé v kostce. Na přípravu využijeme domácí pekárnu, kde jednotlivé suroviny vkládáme dle návodu nebo připravíme klasicky. Z trošky už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek a po vykynutí zpracujeme se vším ostatním na hladké, vláčné a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
 - 
                                2
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, zpracujeme do bochánků a ty rozvalíme na bagety, které uložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Bagety shora nařízneme několika šikmými řezy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Lepšího výsledku se dosáhne použitím specialního plechu na bagety, který má nepřilnavý povrch a je perforovaný. Bagety si udrží svůj tvar a po upečení jsou celé krásně křupavé. Pekla jsem na něm.
 - 
                                3
Vykynuté bagety rozprašovačem lehce přestříkneme vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut při teplotě 200°C.