Domácí česnekové housky
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
 - 56 g Máslo čerstvé
 - 420 g Pšeničná mouka hladká chlebová
 - 120 ml Mléko plnotučné
 - 50 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Droždí sušené
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kmín celý
 - 1.5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 2863 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 115.8 mg
 - Draslík 79.8 mg
 - Vláknina 908.8 mg
 - Vitamín A 908.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 136.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do domácí pekárny dáme na spodek rozpuštěné máslo, vejce, lžičku soli, vlažné mléko a vodu, utřený česnek. Zasypeme to moukou a nahoru dáme cukr a droždí.
 - 
                                2
Necháme vypracovat těsto.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme podlouhlého hada, kterého nakrájíme na šest dílů. Ty necháme 20 minut kynout.
 - 
                                4
Potřeme je žloutkem, posypeme hrubou solí a kmínem a pečeme 20 minut na 200 °C.
 - 
                                5
Podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            