Kachna divoká pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 9734 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 912 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 255 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 300 mg
 - Draslík 540.3 mg
 - Vláknina 6559 mg
 - Vitamín A 6559 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 308.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu osolíme zevnitř i zvenčí, opepříme a potřeme máslem.
 - 
                                2
Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 200 stupních.
 - 
                                3
Občas podléváme teplou vodou a vypečenou šťávou.
 - 
                                4
Upečenou kachnu nakrájíme na porce a dáme na teplo.
 - 
                                5
Do šťávy přilijeme červené víno a prohřejeme.
 - 
                                6
Můžeme kachnu ozdobit višněmi.
 - 
                                7
Šťávu podáváme zvlášť.
 - 
                                8
Kachnu podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovými krokety.