Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 345 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 870.3 mg
 - Vláknina 508 mg
 - Vitamín A 508 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole lehce povaříme a oloupeme.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm zpěnit šalotku nakrájenou na tenké plátky spolu s feferonkou. Přidáme fazole a na středním plameni cca 3-4min orestujeme. Poté podlijeme vínem a cca 4min povaříme.
 - 
                                3
Okouny rozevřeme, rozdělíme na 8 filetů a vykostíme. Každý rozřízneme podélně, na jednom konci necháme spojené. Vytvarujeme z nich růžičky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme cca 12min v troubě předehřáté na 180C.
 - 
                                4
Fazole rozdělíme na talíře, poklademe růžičkami ryby, dozdobíme lístky majoránky a podáváme.