Český knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 191.4 mg
 - Draslík 16.4 mg
 - Vláknina 4800 mg
 - Vitamín A 4800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmícháme žloutky v mléce a sodovce. Vlijeme do připravené mouky, osolíme a vypracujeme řidší těsto, které později zhoustne. Těsto necháme asi půl hodiny odpočinout.
 - 
                                2
Potom přidáme na kostičky nakrájené žemle (nejlépe starší nebo mírně zatvrdlé), promícháme a těsto rozdělíme na 3 díly.
 - 
                                3
Každý díl si položíme na moukou vysypané prkénko a vytvoříme podlouhlý knedlík. Knedlíky sesuneme z prkénka do vroucí osolené vody.
 - 
                                4
Vaříme je přiklopené a po chvilce var zmírníme. Knedlíky opatrně odddělíme ode dna.
 - 
                                5
Po 15 minutách varu je ve vodě obrátíme. Vaříme je celkem asi 25-30 minut.
 - 
                                6
Nakrájené žemle můžeme také osmažit na másle a vychladlé je přidat do těsta.