Vejce plněná I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 499.7 mg
 - Draslík 192.9 mg
 - Vláknina 2516.8 mg
 - Vitamín A 2516.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, příčně rozpůlíme a špičku skrojíme tak, aby bílky stály.
 - 
                                2
Žloutky vyjmeme a prolisujeme. Ke žloutkům přidáme máslo, hořčici, cibuli, pepř a osolíme. Připravenou směs navršíme do bílkových půlek, uhladíme, ozdobíme kouskem kapie a položíme na listy ochuceného salátu.
 - 
                                3
Do středu mísy dáme salátové srdíčko a posypeme je na kroužky nakrájenou kapií.
 - 
                                4