Pálivé kuře s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 593 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 1068.8 mg
 - Vláknina 6299.7 mg
 - Vitamín A 6299.7 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nejprve nakrájíme na několik tenkých proužků. Do mělké mísy nalijeme jablečný ocet, nasypeme nastrouhaný zázvor a vložíme maso. Vše dobře promícháme, přiklopíme a necháme min. 2hodiny marinovat.
 - 
                                2
Mezitím vložíme broskve asi na 2minuty do vroucí vody, poté je oloupeme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
 - 
                                3
Kuře vyjmeme, marinádu zcedíme a odložíme ji stranou. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova. Vyjmeme, rozdělíme na talíře a udržujeme teplé.
 - 
                                4
Do pánve do výpeku vlijeme víno a marinádu, osolíme a opepříme. Jakmile se směs prohřeje, přidáme broskve. Poté již nemícháme, necháme pouze broskve zahřát. Nakonec posypeme nasekanou mátou, počkáme až lístky zvadnou a odstavíme.
 - 
                                5
Broskve naskládáme na maso, přelijeme vinnou omáčkou, dozdobíme větvičkami čerstvé máty a můžeme podávat.