Mramorovaná bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 70.9 mg
 - Vláknina 2433.3 mg
 - Vitamín A 2433.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, za stálého míchání pomalu přiléváme olej. Přidáme 6 lžic studené vody, pak přidáme mouku.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme do těsta. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí. Do formy nalijeme dvě třetiny těsta. Poslední třetinu smícháme s kakaem a rozdělíme na světlé těsto. Vidličkou spirálovitě pohybujeme tak, aby se vytvořilo mramorování.
 - 
                                3
Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 40 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a vyklopíme na mřížku. Posypeme moučkovým cukrem.