Selská musaka z lilků
Suroviny
- 60 g Cibule
- 350 g Jehněčí maso
- 200 g Rajčata
- 200 g Žampiony čerstvé
- 10 g Petržel - nať
- 600 g Lilek
- 80 g Sýr Parmezán
- 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 ml Olej olivový
- 24 ml Protlak rajčatový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 26 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 83.6 mg
- Draslík 704.2 mg
- Vláknina 13747.8 mg
- Vitamín A 13747.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 832.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme a orestujeme na něm pokrájený česnek a cibuli, přidáme pokrájené maso a 10 minut smažíme. Poté přidáme rajčatový protlak, pokrájené žampiony a rajčata. Vše osolíme, opepříme a dochutíme nasekanou petrželí. Dusíme přiklopené 20 minut. Mouku rozmícháme v oleji a směsí zahustíme omáčku.
-
2
Lilky pokrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou lilků a vrstvou směsi. Zakončíme lilky.
-
3
Vše posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme olejem.
-
4
Pečeme 25 minut při 200 °C.