Pálivá salsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 2 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 490.6 mg
- Vláknina 7431 mg
- Vitamín A 7431 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme najemno, osmahneme na oleji, přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, cukr, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, kmín, chilli papričku, sterilovanou, čerstvý strouhaný zázvor a zalijeme vodou aby jsme získali kašovitou směs.
-
2
Vaříme 30 minut, občas promícháme, škrob rozmícháme v troše vody a vlijeme do směsi, pět minut povaříme.
-
3
Necháme vychladnout. Podáváme např. k sekané, masům atd.