Americká pizza
Suroviny
- 500 g Cuketa
 - 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Rajčata
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 3 g Cukr krupice
 - 150 g Vepřová plec
 - 3.75 g Droždí
 - 8.75 ml Olej olivový
 - 53.75 ml Voda pitná
 - 125 ml Mozzarela na pizzu 40%
 - 100 ml Protlak rajčatový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.25 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1738 kcal
 - Sacharidy 267 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 369 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 53.3 mg
 - Draslík 1273.9 mg
 - Vláknina 29446 mg
 - Vitamín A 29446 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základní těsto na pizzu [20279]:
 - 
                                2
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
 - 
                                3
Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
 - 
                                4
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
 - 
                                5
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
 - 
                                6
Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.
 - 
                                8
Pizza korpus potřeme rajčatovým protlakem, poklademe plátky cukety, plátky rajčat, hub a nakonec položíme na jemné nudličky nakrájené vepřové maso ochucené solí, pepřem a oreganem. Pizzu vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Ke konci pečení nasypeme na pizzu sýr a zapékáme do doby než bude sýr roztavený.