Obalovaný mletý bůček se sýrem
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 150 g Strouhanka
 - 500 g Vepřový bok
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 0.28 dl Olej slunečnicový
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1121 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 745 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 279.5 mg
 - Draslík 378.9 mg
 - Vláknina 5571.7 mg
 - Vitamín A 5571.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle zpěníme dorůžova. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Rohlíky pokrájíme, dáme do misky a zalijeme mlékem. Omytý a osušený prorostlý bůček bez kůže jemně pomeleme na masovém strojku a maso dáme do mísy. Přidáme k němu nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř, 2 špetky muškátového oříšku, 1 prolisovaný stroužek česneku, osmaženou cibuli, vejce, petrželku a namočené rohlíky. Vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme a sekanou se sýrem dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky.
 - 
                                2
Druhý den ze směsi utvoříme oválné řízky, silné asi 2-3 cm. Obalíme je v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Řízky usmažíme na rozpáleném oleji při střední teplotě dozlatova z obou stran. Smažíme je cca 5 minut z každé strany.
 - 
                                3
Hotové řízky vyjmeme z omastku, dáme na papírovou utěrku okapat a teplé podáváme.