Slaninové chipsy s cherry rajčaty a salátem
Suroviny
- 280 g Vepřový bok uzený
- 80 g Salát ledový
- 80 g Rukola
- 80 g Salát římský
- 100 g Rajčata Cherry
- 0.5 kávová lžička Olej chilli
- 1 ks Bageta
- 2 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř citronový
- 0.5 dl Víno bílé
- 2 cl Med včelí
- 5 cl Olej olivový extra panenský
- 1.5 cl Ocet bílý vinný
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1558 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 32.9 mg
- Draslík 586.9 mg
- Vláknina 5565.2 mg
- Vitamín A 5565.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme medový dresing: do mísy nalijeme 0.5 dl bílého vína, přidáme k němu 5 cl bílého vinného octu, 5 cl extra olivového oleje, 2 cl medu, sůl a čerstvě pomletý citrónový pepř. Ručně směs vyšleháme metličkou dohladka.
-
2
Uzený prorostlý bůček nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na plech a pečeme v rozehřáté troubě na 150°C dokřupava (přibližně 15-20 minut). Upečené slaninové chipsy dáme na mísu.
-
3
Listy ledového salátu, římského salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu okapat. Dáme je do mísy a natrháme na menší kousky.
-
4
Cherry rajčata omyjeme a osušíme. V pánvi rozpálíme extra olivový olej s chilli olejem. Rajčata restujeme z každé strany asi 1-2 minuty. Vyjmeme je z omastku, necháme na papírové utěrce okapat, dáme do připraveného salátu, který pokapeme medovým dresinkem a promícháme.
-
5
Chipsy a salát s cherry rajčaty podáváme s velkou bagetou, kterou jsme nakrájeli na šikmé plátky.