Vejce v rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 265.6 mg
  • Draslík 234.7 mg
  • Vláknina 1065 mg
  • Vitamín A 1065 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata rozpůlíme, osolíme a položíme do kastrolu řezem vzhůru.

  • 2

    Rajčata opečeme, vložíme do nich oloupaná vejce uvařená nahniličko, osolíme, poklademe plátky slaniny a vše opečeme.

  • 3

    Hotový pokrm pokapeme máslem s petrželkou.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo s bílým chlebem.

Komentáře k receptu