Vepřové kotlety pečené na česneku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 71.7 mg
- Draslík 400.5 mg
- Vláknina 1131.3 mg
- Vitamín A 1131.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a zaprášíme moukou. 
- 
                                2Opečeme na rozehřátem oleji z obou stran a vyjmeme na nahřátý talíř. 
- 
                                3Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, krátce osmahneme, vložíme kotlety, podlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podléváme vodou nebo vývarem a výpekem poléváme kotlety. 
- 
                                4Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky a zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        