Jogurtová omáčka mátová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 2.7 mg
 - Draslík 32.2 mg
 - Vláknina 292.5 mg
 - Vitamín A 292.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do jogurtu přimícháme smetanu, osolíme, přidáme mletý cayenský pepř, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, nakonec lístky máty posekáme najemno a vmícháme do omáčky. Důkladně promícháme a necháme chvíli uležet, aby se všechny chutě a vůně spojily.
 - 
                                2
Omáčku používáme při grilování masa a ryb.