Květákový salát s kari kořením
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 50 g Máta
 - 1300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Květák
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 3 polévková lžíce Mléko kokosové
 - 1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
 - 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 12.9 mg
 - Draslík 1216.5 mg
 - Vláknina 19136.8 mg
 - Vitamín A 19136.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 159 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchneme květák a rozdělíme ho na jednotlivé růžičky. Fazolky omyjeme a odřežeme z nich oba konce. Omyjeme a oškrábeme mrkev a nastrouháme ji na nudličky.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme 500 ml vody, osolíme a přivedeme ji k varu. Pak do ní vhodíme fazolky a necháme je vařit 4 minuty. Potom je hned scedíme a zchladíme studenou vodou. V dalších 500 ml osolené vody 8 minut vaříme květákové růžičky. Pak ještě 3 minuty povaříme mrkev v 300 ml vody. Všechnu vařenou zeleninu necháme okapat a vložíme do větší mísy. Promícháme.
 - 
                                3
Šalotku i česnek oloupeme, feferonku očistíme. Šalotku, česnek i feferonku nasekáme najemno. V menší misce je promícháme s arašídovou pastou, přilijeme kokosové mléko a zakysanou smetanu a dále promícháváme. Přidáme kari koření, sůl, pepř, ocet, šťávu vymačkanou z jednoho citronu a sezamový olej a olej z pšeničných klíčků. Opět promícháme.
 - 
                                4
Zálivkou přelijeme zeleninovou směs v misce.
 - 
                                5
Na teflonové pánvi si nasucho opražíme sezamová semínka. Mátu nasekáme najemno. Hotový salát posypeme opraženými sezamovými semínky a nasekanou mátou.