Asijský kuřecí salát
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
 - 500 g Nudle čínské vaječné
 - 200 g Hrachové lusky
 - 250 g Kaštany vodní
 - 10 g Ucho Jidášovo
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 ks Zelí čínské
 - 8 ks Shiitake houby
 - 1.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 3 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 3 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Mandle plátky
 - 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 64.4 mg
 - Draslík 2802 mg
 - Vláknina 34929.8 mg
 - Vitamín A 34929.8 mg
 - Vitamín B6 2.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem v 1,5 l vody uvaříme za 15-20 minut kuřecí prsa. Když jsou měkká, nakrájíme je na proužky a vložíme do velké mísy. Dále podle návodu uvaříme sušené čínské nudle hokkien, propláchneme je, necháme odkapat a přimícháme ke kuřeti.
 - 
                                2
Mezitím namočíme na 15 minut do horké vody sušené houby shiitake, potom je slijeme a nakrájíme na plátky. Houby Jidášovo ucho namočíme na 15 minut do vody, potom je slijeme a ještě ve studené vodě opereme. Mladé hráškové lusky zbavíme špiček a stopek, spaříme je a překrájíme na šikmé proužky. Mladé čínské zelí opereme, rozdělíme na listy a překrájíme na široké pruhy, červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na tenké proužky a jarní cibulky nasekáme na tenká kolečka. Konzervované vodní kaštany necháme okapat a nakrájíme je na plátky, nastrouháme čerstvý zázvor a svazek čerstvých bylinek a umeleme pepř.
 - 
                                3
Do mísy s kuřecím masem a nudlemi přidáme houby a nakrájenou zeleninu s vodním kaštanem a vše spolu dobře promícháme.
 - 
                                4
Dále připravíme dresink. Bílý jogurt našleháme se zázvorem, solí a pepřem, čínskou omáčkou hoisin, sladkou sojovou omáčkou, sladkým dezertním vínem, chilli a rybí omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem. Dresink nalijeme na salát tak, aby byly všechny přísady dobře obaleny.
 - 
                                5
Hotový salát rozdělíme na talíře a servírujeme posypaný mandlovými plátky a sekanými bylinkami.