Zapečený bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1372 kcal
 - Sacharidy 266 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 47.4 mg
 - Draslík 718.2 mg
 - Vláknina 29607.7 mg
 - Vitamín A 29607.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C, pekáč vymažeme sádlem.
 - 
                                2
Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, slijeme, přidáme rozšlehané vejce, mouku, sůl a koření. Pečlivě promícháme a těsto vlijeme do vymazaného pekáče.
 - 
                                3
Bramborák pečeme zhruba 40 minut, poté obrátíme a dopečeme.