Štrůdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 30.7 mg
 - Draslík 224.2 mg
 - Vláknina 10422.6 mg
 - Vitamín A 10422.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
 - 
                                2
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na drobnější kousky.
 - 
                                4
Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Každou placku poklademe pokrájenými jablky tak, aby zůstaly okraje volné, posypeme rovnoměrně skořicí a cukrem. Volné okraje přeložíme do středu přes sebe, oba kratší kraje podložíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Štrůdl lehce propícháme a pečeme dozlatova.