Brukvové zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 538.8 mg
- Vláknina 10310.5 mg
- Vitamín A 10310.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brukve oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle. 
- 
                                2Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme brukve, kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zelí okyselíme a přisladíme dle chuti. Dle obliby můžeme zahustit lžičkou hladké mouky, smíchané s vodou a krátce povařit. 
- 
                                3Zelí podáváme jako přílohu k pečením a knedlíkům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        