Farfalle s tuňákem a olivami
Suroviny
- 100 g Kapary sterilované
- 200 g Tuňák v oleji
- 100 g Olivy nakládané
- 500 g Těstoviny Farfalle
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 špetka Cukr krystal
- 3.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sardelová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1389 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 163.2 mg
- Vláknina 10771 mg
- Vitamín A 10771 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a podusíme na něm okapané, nadrobno nakrájené olivy a kapary. Vmícháme špetku cukru a sardelovou pastu, přilijeme víno a přidáme tuňáka rozmačkaného vidličkou. Zvolna povaříme do zhoustnutí.
-
3
V míse smícháme uvařené těstoviny s omáčkou a pokrm ozdobíme natrhanou snítkou čerstvého kopru.