Bramborové tortilly s rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 14 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 1362 mg
- Vláknina 15447.8 mg
- Vitamín A 15447.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Suroviny rozdělíme na dva díly. 
- 
                                2400 g bramborových plátků opékáme na oleji asi 10 minut a během pečení je občas obrátíme. K bramborám přidáme polovinu cibule, polovinu paprik a opékáme společně asi 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. 
- 
                                3Omytá rajčata nakrájíme na plátky a polovinou obložíme tortillu. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Polovinou směsi přelijeme rajčata a pod pokličkou necháme na mírném oni ztuhnout asi 15 minut. 
- 
                                4Stejným způsobem připravíme druhou tortillu ze zbylých surovin. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        