Bramborový nákyp s mrkví
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 191 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 754.7 mg
- Vláknina 13312.8 mg
- Vitamín A 13312.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Oloupanou mrkev nakrájíme na proužky. 
- 
                                2Brambory s mrkví střídavě navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s mlékem, osolíme, opepříme a směsí zeleninu zalijeme. Posypeme nastrouhaným sýrem a navrch položíme vločky másla. 
- 
                                3Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        