Makrela na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 517.7 mg
 - Draslík 163.8 mg
 - Vláknina 1067 mg
 - Vitamín A 1067 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makrely stáhneme z kůže, hlavy odstraníme a maso vykostíme.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vložíme půlky makrel, poprášíme paprikou, osolíme a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                3
Zbylé máslo rozheřejeme, přidáme citronovou šťávu, žloutky a šleháme, dokud se směs nezačne vařit. Omáčkou zalijeme makrely a zapékáme ještě asi 3 minuty.