Zapečené plněné žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 27.3 mg
- Draslík 881.8 mg
- Vláknina 5617.3 mg
- Vitamín A 5617.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vybereme velké, pevné žampiony, odřízneme nohu a špičatou kávovou lžičkou vydlabeme vnitřky, hlavy seřízneme tak, aby dobře stály. 
- 
                                2Nohy a ostatní odřezané části žampiónů nasekáme na malé kousky, které dáme do misky. 
- 
                                3K nim přidáme nadrobno rozsekanou petrželku, červenou papriku, smetanu, nastrouhaný Eidam, sůl a pepř, vše dobře promícháme, vzniklou směsí naplníme žampiony. 
- 
                                4Pečeme přibližně 10 minut na plechu v troubě (při střední teplotě). 
- 
                                5Ještě teplé servírujeme s bílým pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        