Kuřecí rizoto s chřestem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1134 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 72.4 mg
 - Draslík 620.4 mg
 - Vláknina 7657.5 mg
 - Vitamín A 7657.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi zpěníme máslo a olej, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso a oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku a vše orestujeme. Za stálého míchání vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme vývarem a vínem. Za stálého míchání vaříme 5 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme oloupaný, nasekaný česnek, černé olivy, očištěné vrchní části chřestu a vše vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
 - 
                                3
Nakonec do rizota vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti přisolíme.