Treska se smetanou
Suroviny
- 300 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 dl Zakysaná smetana
- 0.01 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 230.2 mg
- Draslík 937.1 mg
- Vláknina 3237.1 mg
- Vitamín A 3237.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety tresky omyjeme a osušíme. Potom je osolíme, posypeme pepřem a kmínem z každé strany. V zapékací misce na oleji zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli, položíme na ni plátky tresky a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je asi 3 minuty.
-
2
Poté rybu posypeme strouhankou, zalijeme zakysanou smetanou, kterou jsme si rozmíchali s vajíčkem a plnotučnou hořčicí a dáme ji do vyhřáté trouby zapéct.
-
3
Pečeme při 175°C přibližně 20-25 minut do zlatohněda.