Dezert s kávou a čokoládou
Suroviny
- 30 g Kakao - prášek
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 g Cukr krupice
 - 60 g Ořechy pekanové
 - 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 300 ml Káva instantní
 - 2 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 77.5 mg
 - Draslík 2287.4 mg
 - Vláknina 7468.8 mg
 - Vitamín A 7468.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací mísu vytřeme máslem. Smícháme mouku, kakao, skořici a dáme je od mísy. Utřeme máslo, 90 g cukru krupice, jedno vejce a směs utřeme. Hmotu přidáme do mísy a posypeme třtinovým cukrem a nasekanými ořechy.
 - 
                                2
Zbytek cukru krupice rozpustíme v horké kávě a směs nalijeme do mísy.
 - 
                                3
Dezert pečeme hodinu, poprášíme ho kakaem a moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou.