Omeleta s hlemýždi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 751.1 mg
- Draslík 315.4 mg
- Vláknina 304.5 mg
- Vitamín A 304.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hlemýždě propláchneme a nechme okapat. Šalotku pokrájíme na drobné kousky a necháme podusit s hlemýždi na rozpálené pánvi. Dusíme 10 minut za mírné teploty. 
- 
                                2Lanýž oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme k hlemýžďům. a dusíme další 3 minuty. Poté přidáme husí játra pokrájená na kostičky. 
- 
                                3Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. 
- 
                                4Vejce vyšleháme v lehkou pěnovou směs. Máslo rozehřejeme na velké pánvi a poté na něj nalijeme vajíčka. Usmažíme omeletu, kterou z poloviny naplníme připravenou náplní. 
- 
                                5Posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        