Černý kořen smažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 924 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 161.7 mg
 - Draslík 629.5 mg
 - Vláknina 11470 mg
 - Vitamín A 11470 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořen oloupeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Pracujeme v rukavicích, kořen barví. Plátky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme 1 lžičku mouky, sůl a vaříme 1/2 hodiny. Scedíme, vložíme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme trojobal.
 - 
                                2
Plátky kořenu obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme na másle dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme samostatně s pikantní omáčkou.