Kuře s novými pečenými bramborami
Suroviny
- 350 g Brambory rané
 - 350 g Mrkev kořen
 - 125 g Fazolové lusky zelené
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 6 dl Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 213 g
 - Sodík 766 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 892.5 mg
 - Vláknina 10738.4 mg
 - Vitamín A 10738.4 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V zapékací míse rozehřejeme olej, přidáme kuřecí prsíčka, smažíme po obou stranách 8 minut, poté vyndáme a dáme stranou.
 - 
                                2
Do zapékací mísy vložíme pokrájené jarní cibulky, mrkve, zelené fazolky, smažíme 4 minuty. Přidáme zpět kuřecí maso, přilijeme vývar, přidáme bylinky a brambory. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut, dokud brambory nezměknou.
 - 
                                3
Smícháme v misce solamyl se studenou vodou. Přidáme do zapékací mísy a mícháme, dokud se nerozpustí a omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Ihned podáváme.