Pivní cibulačka kořeněná
Suroviny
- 2 krajíc Chléb konzumní
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 7 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 11 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 223.1 mg
 - Vláknina 4465.5 mg
 - Vitamín A 4465.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle s olejem na malém plameni smažíme cibuli s česnekem, které nakrájíme na tenké plátky. Stále mícháme, přidáme cukr a smažíme, až cibule začne karamelizovat. Poté přisypeme kmín, zalijeme vývarem a pivem, osolíme, okořeníme pepřem a koriandrem. Vaříme na mírném plameni asi 1/2 hodiny. Před podáváním vsypeme jemně sekanou petrželovou nať.
 - 
                                2
V mezičase si připravíme na másle krutony z chleba.