Cibulačka s pivním sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Krkonošský pivní
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 100 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Masový vývar
  • 2 polévková lžíce Krupička dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 878 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 291.3 mg
  • Vláknina 3506 mg
  • Vitamín A 3506 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Obojí necháme zesklovatět na másle. Mírně zasypeme dětskou krupičkou a lehce promícháme. Vše zalijeme vepřovým vývarem a přisypeme šafrán. Necháme provářet.

  • 2

    Přilijeme do polévky pivo a přidáme na drobné kousky pokrájený sýr. Máme-li pocit, že polévka není dost slaná, dosolíme. Ovšem opatrně, sýr je slaný.

  • 3

    Servírujeme s chlebem.

Komentáře k receptu