Ořešákový léčivý čaj
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 126 mg
 - Vláknina 5527 mg
 - Vitamín A 5527 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky používáme čerstvé i sušené. Čerstvé před použitím opláchneme pod tekoucí vodou, tento čaj uvaříme z čerstvých bylin.
 - 
                                2
Do konvice dáme drobně pokrájené ořechové listy z ořešáku, pokrájenou jalovcovou kůru, na kousky nakrájenou rebarboru, koriandr, nasekaný česnek medvědí, květy sedmikrásek. Bylinky zalijeme vařící vodou a necháme 10-15 minut vyluhovat.
 - 
                                3
Pijeme dva šálky teplého čaje 2 x denně po doušcích. Ochutíme medem a šťávou z citronu.