Plněné masové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 8 plátek Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 248 mg
  • Draslík 180.8 mg
  • Vláknina 4239.8 mg
  • Vitamín A 4239.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme a připravíme omeletu.

  • 2

    Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, část omelety a posypeme hráškem. Stočíme do rolády a propíchneme jehlami.

  • 3

    V kastrolu rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou cibuli, poté orestujeme ze všech stran závitky, podlijeme vodou a asi hodinu doměkka podusíme.

  • 4

    Závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme trochou studené vody a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

  • 5

    Omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu