Plněné masové kapsy po africku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Strouhanka
  • 60 ml Olej stolní
  • 1.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Avokádo
  • 0.25 šálek Koriandr mletý
  • 0.666667 šálek Oříšky piniové
  • 1.33333 šálek Pšenice - obilky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 68.7 mg
  • Draslík 1506 mg
  • Vláknina 37149.6 mg
  • Vitamín A 37149.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.1 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozdělíme na dvě stejně velké části. Pšenici namočíme na patnáct minut do studené vody, po odkapání ji umixujeme s chilli papričkou bez semen, nasekanou cibulí, solí, pepřem a polovinou masa.

  • 2

    Na 40 ml oleje osmažíme nasekanou cibuli a oříšky, vmícháme nové koření, zbytek masa, koriandr, sůl a pepř. Maso rozděláme na kousky.

  • 3

    Z pšeničné směsi vypracujeme koláč, který nakrájíme na dvanáct dílků. Z každého kousku vytvoříme vějířek/placku a do ní dáme náplň, kapsu pak uzavřeme.

  • 4

    Na 5 cm oleje osmahneme strouhanku. Kapsy pak smažíme pět minut dozlatova, podáváme je s plátky avokáda.

Komentáře k receptu