Plněné masové kapsy po africku
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 200 g Strouhanka
- 60 ml Olej stolní
- 1.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Avokádo
- 0.25 šálek Koriandr mletý
- 0.666667 šálek Oříšky piniové
- 1.33333 šálek Pšenice - obilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 49 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 68.7 mg
- Draslík 1506 mg
- Vláknina 37149.6 mg
- Vitamín A 37149.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.1 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozdělíme na dvě stejně velké části. Pšenici namočíme na patnáct minut do studené vody, po odkapání ji umixujeme s chilli papričkou bez semen, nasekanou cibulí, solí, pepřem a polovinou masa.
-
2
Na 40 ml oleje osmažíme nasekanou cibuli a oříšky, vmícháme nové koření, zbytek masa, koriandr, sůl a pepř. Maso rozděláme na kousky.
-
3
Z pšeničné směsi vypracujeme koláč, který nakrájíme na dvanáct dílků. Z každého kousku vytvoříme vějířek/placku a do ní dáme náplň, kapsu pak uzavřeme.
-
4
Na 5 cm oleje osmahneme strouhanku. Kapsy pak smažíme pět minut dozlatova, podáváme je s plátky avokáda.