Opékané selské brambory s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 802 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 949 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 88.5 mg
 - Draslík 1334.8 mg
 - Vláknina 8882.5 mg
 - Vitamín A 8882.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na tenké proužky. Šalotky oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké proužky (půlměsíčky). Kozí sýr nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Ve větší hluboké pánvi (nejlépe litinové) rozehřejeme máslo se sádlem. Přidáme anglickou slaninu. Když se slanina začne smažit, přidáme cibuli, promícháme a krátce (30 sekund restujeme). Pak po celé pánvi rozložíme brambory, posolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a vše opékáme: pánev zakryjeme poklicí a přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany.
 - 
                                3
Takto brambory opékáme přibližně 30-40 minut (záleží na kvalitě a velikosti pánve). Kozí sýr přimícháme přibližně 6 - 10 minut před dopečením brambor.
 - 
                                4
Osmažené brambory mají zlatou barvu a jsou křupavé. Podáváme je horké.
 - 
                                5
Ke každé porci podáváme sklenici mléka nebo podmáslí.